فاجعه برای داوری ایران چه بود؟

به گزارش تنها پیامک، مسعود مرادی در خصوص اینکه شرایط داوری فوتبال کشورمان را چطور می بیند، گفت: انتظارم خیلی بیشتر از حالا است. به نظر من توانایی داوران ما این نیست و نیازمند داوران قوی تری هستیم. در یکی دو هفته ای که گذشته در چند بازی اشتباهات یاری داوران تاثیرگذار در نتیجه بود . واهمه ای نداریم که از گفتن اشتباهات نداریم. هدف این است که داوران جوانتر را بیاوریم، اما اگر نتوانند مجبوریم به سمت قدیمی تر ها برویم که باز هم داوری ما افت می نماید.

فاجعه برای داوری ایران چه بود؟

وی در مورد اینکه علت افت داوری چیست، گفت: علت عدم پشتوانه سازی است و خلع بسیار عظیمی به وجود آمده است. در زمان منوچهر نظری نسلی وارد شد که جام جهانی هم رفت و داوران خوبی مانند مظفری زاده و ترکی و ... شناخته شدند. بعد از آن داوران ما نتوانستند این خلع را پر نمایند. در این بین یک پدیده به نام فغانی داشتیم که البته توانایی خود او هم خیلی بالا بود و نام داوری ما را عظیم کرد.

چطور کسی که به جام جهانی رفته را حذف کنیم؟

عضو کمیته داوران در مورد اینکه چطور نام فغانی ابتدا در لیست نبود و بعدا اضافه شد، گفت: دوستانی که اکنون در این خصوص صحبت می نمایند، قضیه را معکوس می بیند. می گویند کمیته لیستی را اعلام نموده و نام فغانی را حذف نموده است، اما صورتجلسه موجود است و نام فغانی در لیست ما نفر اول بود و همه اعضا آن را تایی نموده بودند. اینکه گفته اند کمیته بعد از اعلام فدراسیون نام فغانی را اضافه نموده، درست نیست.

وی ادامه داد: من در داوری بی تجربه نیستم. چطور می گردد کسی که جام جهانی رفته و دو یاری داور جهانی هم کنارش است را حذف کنیم؟ بندی وجود داشت که داوران باید یک سال در بالاترین سطح کشور باید قضاوت نمایند. او در ایران نبود و در لیگ استرالیا قضاوت نموده بود و این موضوع محل اختلاف بود و دوستان توپ را به زمین کمیته داوران می انداختند. باید در این زمینه اطلاع رسانی دقیق می شد، اما من صادقانه در این خصوص صحبت می کنم.

در آنالیز داوران، فغانی را جدا می کنیم

مرادی در مورد اینکه گفته می گردد فغانی آمد و عرب براقی حذف شد، گفت: این یک بحث جداست. ما وقتی می خواستیم در مورد داوران بین المللی صحبت کنیم، بعد از فغانی که نفر اول بود آنالیز ها را انجام می دادیم. اگر فغانی جام جهانی نرود، دو یاری داور هم نمی فرایند. ما وظیفه خود را انجام دادیم و اینکه فدراسیون در استعلام اشتباه نموده را نمی دانم. به نظر من نبود فغانی در لیست فاجعه بود. خیلی بد بود که داوران بحرین و امارات و عربستان در لیست جام جهانی باشند و نام داور ایران نباشد.

وی در مورد اینکه گفته می گردد فغانی می توانست از امتیاز ویژه فیفا استفاده کند، گفت: چرا کاری که خودمان می توانیم انجام دهیم را از فیفا منت بکشیم.

با هیچ داوری حب و بعض و تسویه حساب شخصی نداریم

عضو کمیته داوران در مورد اینکه خارج شدن نام عرب براقی سرمایه سوزی بوده است، گفت: کمیته داوران سرمایه سوزی ننموده و کسی که از لیست خارج شده الیت نبوده است. داوری هم که جای او آمده همه آن دوره های آسیایی را گذرانده است. عرب برقی جوان و آینده دار است. در این موضوع تسویه حساب شخصی نبوده و با کسی هم حب و بغض نداریم. او 28 سال دارد و گفتم شهریور سال آینده هم لیست جدید را می دهیم و می تواند وارد گردد.

چک مومنی برای کار شخصی بوده است، نه ضمانت داوری

مرادی در مورد اینکه گفته شده مومنی چک ضمانت هم به فدراسیون داده است، تاکید نمود: ما این موضوع را به کمیته حقوقی فدراسیون اطلاع دادیم و باید شفاف سازی می شد که معین شد این چک برای کار شخصی بوده است. فاجعه ای در داور کشوری رخ نداده که آنقدر حاشیه درست شده است. چند سال قبل هم 4 داور البت ما از لیست خارج شدند و چرا آن موقع صدای کسی درنیامد.

استفاده از VAR هزینه زیادی دارد

وی در مورد اینکه سیستم VAR چه زمانی به یاری داوران می آید، مطرح کرد: استفاده از VAR نیازمند هزینه بالا است. در ترکیه باشگاه ها چون متضرر می شدند خودشان هزینه ها را قبول کردند، اما در ایران نه باشگاه ها و نه فدراسیون هنوز قبول ننموده اند. اگر هم بیاید، 8، 9 ما طول می کشد که از فیفا تاییدیه بگیریم. به نظر هرچقدر در داوری هزینه کنیم سرمایه گذاری است.

عضو کمیته داوران ادامه داد: در همین دو هفته دو اشتباه تاثیرگذار داشتیم و انتظارم این است که حالا که به خاطر کرونا تماشاگران نیستند، داوران راحت تر قضاوت نمایند.

مرادی در مورد اینکه چرا داوران تست کرونا نمی دهند، گفت: قطعا آنها هم باید مثل بازیکنان و مربیان تست بدهند. یک بار گرفته شده و باید بیشتر باشد.

وی در سرانجام تاکید نمود: داوران ما باید به حق و حقوق خود برسند، اما نباید سهم خواهی گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 1 دی 1399 بروزرسانی: 1 دی 1399 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 1351

به "فاجعه برای داوری ایران چه بود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فاجعه برای داوری ایران چه بود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید