قدیمی ترین قبرستان دنیا، به وسیله گونه ما ساخته نشده است!
به گزارش تنها پیامک، دیرینه شناسان پیروز شده اند قدیمی ترین قبرستان دنیا را در آفریقای جنوبی کشف نمایند. هرچند که این قبرستان به وسیله انسان ساخته نشده است. این اتفاق اسرار جدیدی را از گذشته زمین فاش می نماید.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران و براساس گزارش گجت نیوز، بعضی از دانشمندان تصور می نمایند که ما اولین تمدن پیشرفته کره زمین نیستیم. به باور این افراد، تمدن دیگری نیز پیشتر در زمین به وجود آمده و به دلایلی منقرض شده است. البته مدارک محکمی در این رابطه پیدا نشده بود. هرچند که اخیراً قدیمی ترین قبرستان دنیا کشف شده است.
قدیمی ترین قبرستان دنیا بعضی از باورهای پیشین را رد می نماید
اگر انتظار داشتید که قدیمی ترین قبرستان دنیا مربوط به تمدن دیگری باشد و در انتهای داستان به یوفو و موجودات فضایی برسد، باید شمارا ناامید کنیم. این قبرستان به یکی از گونه های منقرض شده از سرده انسان تباران تعلق دارد. گونه ای که مغز نسبتا کوچکی داشته است و تصور می شد قادر به انجام رفتارهای پیچیده نباشد.
ماجرا از سال 2023 شروع شد. زمانی که گروهی از دیرینه شناسان به سرپرستی Lee Berger به جامانده های انسان نالدی را در عمق 30 متری زمین پیدا کردند. انسان نالدی یک گونه انسان تبار از عصر حجر بود که گاهی روی درختان زندگی می کرد. به جامانده های آن ها زیر یک مجموعه غار در منطقه گهواره نوع بشر کشف شد. این منطقه در آفریقای جنوبی واقع شده است و در میراث دنیای یونسکو ثبت شده است.
جمجمه همو نالدی.
پیشتر تصور می شد که قدیمی ترین قبرستان دنیا با قدمت 100 هزار سال به انسان خردمند (Homo Sapiens) تعلق دارد. هرچند که کشف تازه دیرینه شناسان بسیار قدیمی تر است. بعلاوه کشف تازه باورهای پیشین دانشمندان را در خصوص تکامل انسان به چالش می کشد. آن ها بر این باور بودند که پس از افزایش ابعاد مغز، انسان تباران توانسته اند فعالیت های معناداری همانند تدفین مردگان را انجام دهند.
هرچند حالا تعیین شده است که قدیمی ترین قبرستان دنیا به انسان نالدی تعلق دارد و مربوط به 200 هزار سال پیش است. انسان نالدی حدود 1.5 متر قد داشت و میزان مغز آن نیز فراتر از یک پرتقال نمی رفت. این انسان تبار از انگشتانی خمیده بهره می برد و می توانست با دستان خود ابزارهای گوناگون را حمل کند. بعلاوه پاهای انسان نالدی برای راه رفتن تکامل یافته بودند.
کشف قدیمی ترین قبرستان دنیا مفهوم خطی بودن تکامل انسان را به طور کامل زیر سؤال برده است. در این قبرستان به جامانده های 5 فرد وجود دارد. نشانه های مختلف نیز نشان می دهند که این گونه انسان تبار به صورت کاملاً عامدانه چاله ای را کنده و سپس آن را پرکرده است. البته دفن مردگان تنها رفتار پیچیده انسان نالدی نیست.
دیرینه شناسان پیروز شده اند دریکی از ستون های نزدیک نیز علامتی مشابه هشتگ را مشاهده نمایند. این مورد نشان می دهد که انسان نالدی توانایی درک اشکال هندسی را داشته است. برای یادآوری باید گفت که انسان نالدی بین کپی یا همان میمون انسان نما (Ape) و انسان مدرن قرار می گیرد.
دیرینه شناس Lou Berger در غار Rising Star آفریقای جنوبی، جایی که بقایای هومو نالدی در آن یافت شد.
بدین ترتیب می توان گفت که نه تنها انسان ها در انجام رفتارهای نمادین منحصربه فرد نیستند، بلکه شاید حتی برای اولین بار آن ها را شروع نکرده اند. دکتر Agustín Fuentes، استاد دیرینه شناسی دانشگاه پرینستن نیز باور مشابهی دارد.
وی تأکید می نماید که بیشتر دانشمندان تمایل ندارند باورهای پیشین خود در خصوص نحوه تکامل انسان را تغییر دهند. به باور آن ها انسان هم زمان با افزایش ابعاد مغز پیشرفته تر شده است. هرچند که محتمل است تدفین، کارهای معنی دار و حتی هنر تاریخچه ای بسیار پیچیده تر، پویاتر و قدیمی تر از انسان مدرن داشته باشد.
با همه این توضیحات دکتر Carol Ward، استاد انسان شناسی دانشگاه میزوری باور دیگری دارد. به باور وی ممکن است خطوط و نقوش روی ستون های غار در زمان دیگری به وسیله انسان های خردمند ایجاد شده باشند. وی بعلاوه معتقد است که باید توضیحات احتمالی دیگری را برای قدیمی ترین قبرستان دنیا جستجو کرد. شاید انسان نالدی صرفاً در کوشش برای رهایی از اجساد بوده باشد.
227227
منبع: خبرآنلاین