معرفی گل آلسترومریا و سفر به دنیایی از رنگ های متنوع

به گزارش تنها پیامک، اگر شما نیز یک بار گل آلسترومریا را ببینید، شیفته زیبایی و ترکیب رنگ آن خواهید شد. ابتدا باید بدانید که این گل در حدود 50 گونه مختلف دارد، پس طبیعی است که رنگ ها و شکل های متنوعی از آن را ببینیم. این گل معطر به آمریکای جنوبی تعلق دارد و در واقع تاریخچه گل آلسترومریا به کشورهایی مانند برزیل و شیلی باز می شود. اگر شما نیز قصد دارید تا با گل زیبای آلسترومریا آشنا شوید، ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران را دنبال کنید.

معرفی گل آلسترومریا و سفر به دنیایی از رنگ های متنوع

معرفی گل آلسترومریا

شاید با شنیدن نام آلسترومریا، اولین سوالی که در فکر شما ایجاد می گردد، این است که آلسترومریا به چه معناست؟ این گل را به افتخار یک گیاه شناس سوئدی نام گذاری نموده اند که سال ها به مطالعه و تحقیق در خانواده این گل پرداخته بود. گل آلسترومریا به عنوان نمادی از دوستی، از خود گذشتگی و دنبال کردن آرزوها شناخته می گردد و زیبایی خیره نماینده دارد.

آلسترومریا از جمله گل هایی است که در هوای خیلی گرم فعالیت زیادی ندارد و هوای سرد را ترجیح می دهد. این گل پس از بریده شدن از شاخه به مدت 14 روز تازه و سالم باقی می ماند و همین مقاومت و طول عمر در کنار طیف رنگی مجذوب نماینده و متنوع، موجب شده است تا آلسترومریا به انتخابی مناسب برای باکس گل هدیه تبدیل گردد.

خصوصیات گل آلسترومریا

گل آلسترومریا با رنگ های مختلف سفید، نارنجی، بنفش، صورتی و قرمز می روید و ارتفاعی بین 60 تا 130 سانتی متر دارد. علاوه بر گلبرگ ها، کاسبرگ های این گل نیز رنگی هستند که جلوه ظاهری آن را بسیار زیباتر می نماید. آلسترومریا در طی یک سال می تواند تا 80 ساقه تازه به وجود آورد که در هر شاخه بین 5 تا 9 گل با مقدار های مختلف رشد می نمایند. داشتن ساقه های زیر زمینی (ریزوم) و ساختارهای ذخیره آب در ریشه را می توان از دیگر ویژگی های گل آلسترومریا دانست.

  • نام انگلیسی: Peruvian Lily, Lily of the Incas, Parrot lily
  • نام علمی: Alstroemeria
  • خانواده: Alstroemeriaceae
  • دوره زندگی: چند ساله

انواع گل آلسترومریا

گل آلسترومریا انواع مختلفی دارد و همین تنوع موجب می گردد تا این گل را با شکل ها و رنگ های متفاوت مشاهده کنید. در جدول زیر انواع آلسترومریا را به همراه اطلاعات هر یک معرفی نموده ایم.

نوع آلسترومریاویژگی ها
گل آلسترومریا لیگتو

(Alstroemeria Ligtu)

ارتفاع 90 سانتی متر، رنگ های مختلف (سفید، صورتی، زرد و قرمز)، گیاه پیوندی
گل آلسترومریا اینتیکانچا

(Alstroemeria inticancha)

گلبرگ های صورتی، مرکز گل به رنگ صورتی با شیارهای قرمز، گیاه آپارتمانی
گل آلسترومریا بنفشارتفاع ساقه 45 سانتی متر، رنگ بنفش و ارغوانی، گلبرگ های خمیده به سمت پایین
گل آلتسرومریا پرنسس دیانا

(Alstroemeria Princess Diana)

ارتفاع 30 سانتی متر، گلبرگ های زرد رنگ با مرکز صورتی، حساسیت در برابر وزش باد شدید
آلسترومریا اوره

(Alstroemeria Aurea)

ارتفاع 60 تا 90 سانتی متر، خوشه هایی به رنگ زرد و نارنجی
گل آلسترومریا پرنسس فابیان

(Alstroemeria Princess Fabiana)

ارتفاع 30 سانتی متر، گلبرگ های سفید، شکوفایی در فصل تابستان و پاییز

کاشت گل آلسترومریا

در این بخش از معرفی گل آلسترومریا به روش کاشت و تکثیر آلسترومریا می رسیم. سه روش کلی کاشت بافت، کاشت بذر و تقسیم ریزوم برای تکثیر گل آلسترومریا وجود دارد که در ادامه به معرفی هر یک از آن ها پرداخته ایم.

1. کاشت بافت

در این روش گیاه با اهداف تجاری کشت شده و مقدار فراوری گل آلسترومریا انبوه است. در روش کاشت بافت گیاهانی فراوری می شوند که در برابر ویروس و عوامل بیماری زا مقاوم هستند. البته توجه به احتیاجهای گیاه مانند دما، نور، آبیاری و… در رشد و تکثیر گل آلسترومریا نقش به سزایی دارد.

2. کاشت بذر

این روش کاشت گیاه طولانی تر بوده و ممکن است عوامل مختلف منجر به ایجاد ناهنجاری در فرایند رشد گیاه گردد. برای کاشت بذر آلسترومریا به روش زیر عمل کنید:

  • سطح خاک گلدان را کمی جابه جا کنید تا نرم گردد و سپس خاک را با عمق 1 سانتی متر سوراخ کنید.
  • گیاه را داخل خاک بکارید و سپس گلدان را در محیطی با دمای 21 درجه سانتی گراد به مدت 3 هفته قرار دهید.
  • در 3 هفته بعدی، گل آلسترومریا باید در دمای 5 درجه سانتی گراد نگهداری گردد.

3. تقسیم ریزوم

ریزوم، ساقه های زیر زمینی گیاه هستند که به وسیله آن ها می توان به پرورش آلسترومریا پرداخت. برای این کار ریزوم باید دارای 3 تا 5 ساقه رویشی باشد:

  • با ابزاری تیز ریزوم را از گیاه جدا کنید.
  • ریزوم را به چند قسمت برش بزنید و دقت داشته باشید که هر قسمت دارای برگ و ریشه باشد.
  • ریزوم را در خاک بکارید و آبیاری و نوردهی آن را به شیوه درست انجام دهید تا پس از 8 هفته گیاه رشد کند.

زمان کاشت گل آلسترومریا

هدف از کاشت این گیاه فراوری برگ های شاخه بریده است و تابستان تا اوایل پاییز را می توان برترین زمان برای پرورش آلسترومریا معرفی کرد. اگر کاشت گیاه را در فاصله ماه های شهریور تا مهر انجام دهید، می توانید در اسفند ماه در انتظار گلدهی آلسترومریا باشید. البته در بعضی از گونه های این گیاه، گل دهی تداوم زیادی دارد.

علت گل ندادن آلسترومریا

گل ندادن گیاه آلسترومریا، با شرایط نگهداری از این گیاه در ارتباط است. گرمای هوا در حدود 30 درجه سانتی گراد موجب توقف گلدهی آلسترومریا می گردد. بعلاوه قرارگیری گیاه در معرض نور مستقیم خورشید به مدت بیش از 7 ساعت در فصل تابستان را می توان علت ریزش غنچه ها معرفی کرد. آبیاری نامنظم و زیاد از حد را نیز می توان دیگر علت گل ندادن این گیاه دانست.

احتیاجهای گل آلسترومریا

حال که با شیوه تکثیر و پرورش آلسترومریا آشنا هستید، باید از احتیاجهای این گیاه برای رشد نیز مطلع شوید تا بتوانید به شیوه ای مناسب از گل نگهداری کنید. در ادامه این بخش احتیاجهای گیاه آلسترومریا را معرفی نموده ایم.

آبیاری گل آلسترومریا

یکی از مهم ترین نکات در معرفی گل آلسترومریا را می توان موضوع آبیاری آن معرفی کرد. آبیاری منظم و به موقع گیاه در رشد و گلدهی آن نقش مهمی دارد. دقت داشته باشید که خاک نباید بیش از حد خشک یا غرقابی گردد. آبدهی بیش از حد به آلسترومریا، موجب پوسیدگی ریشه ها یا ابتلا به بیماری های قارچی می گردد. امکان آب دادن به این گل با روش غرقابی و قطره ای وجود دارد که به علت ریشه های سطحی این گل، آبیاری قطره ای انتخاب مناسب تری است.

خاک مناسب برای گل آلسترومریا

اگر در فکر تکثیر و پرورش گل آلسترومریا هستید، باید بدانید که این گل احتیاج به خاک با زهکش مناسب دارد و از همین روی، خاک های رسی شنی، شنی و رسی سبک انتخاب های مناسبی هستند. از حساسیت های این گیاه می توان به شوری خاک اشاره نمود و در واقع خاک شور عامل محدودنماینده برای گلدهی آلسترومریا است. بعلاوه خاک مناسب برای رشد این گل باید pH بین 6 تا 7 داشته باشد.

نور و دمای مناسب برای گل آلسترومریا

این گیاه برای گلدهی به 12ساعت نور در طول روز احتیاج دارد و کمبود نور گیاه موجب می گردد تا شاخه های آن بدون رویش گل، افزایش یابند. نور کافی گیاه از رشد شاخه ها جلوگیری نموده و گلدهی آلسترومریا شروع می گردد. البته گاهی اوقات در فراوری این گل از نور مصنوعی نیز استفاده می نمایند.

این گیاه سرمای هوای تا 5 درجه سانتی گراد را تحمل می نماید، اما در این شرایط بخش هوایی گیاه از بین می رود و برای جلوگیری از یخ زدگی ریشه ها هم به لایه ای از کودهای گیاهی با ضخامت 5 تا 10 سانتی متر احتیاج دارید. در فاصله 6 هفته پس از کاشت گیاه، آلسترومریا احتیاجمند دمای 13 درجه در طول شب و 14 تا 16 درجه در طی روز است. در طول تابستان دمای شبانه 14 تا 17 درجه و دمای روزانه 17 تا 22 درجه برای آلسترومریا مناسب است.

آیا گل آلسترومریا سمی است؟

گل آلسترومریا در دسته گیاهان سمی قرار نمی گیرد و می توان آن را در منزل نگهداری کرد. البته دقت داشته باشید که بلعیدن احتمالی این گل به وسیله بچه ها یا حیوانات خانگی، موجب التهاب سیستم گوارش و مسائل گوارشی گردد؛ پس این گیاه را دور از دسترس بچه ها و حیوانات خانگی قرار دهید. علت ایجاد این مسائل گوارشی نیز با ترکیبات شیمیایی خاص موجود در آلسترومریا در ارتباط است.

گل آلسترومریا، مجذوب نمایندهیت و زیبایی خیره نماینده!

در این مطلب به معرفی گل آلسترومریا پرداختیم و اطلاعات مختلفی درباره این گیاه را معرفی کردیم. آلسترومریا در دسته گل های شاخه بریده محبوب و مجذوب نماینده قرار گرفته است و یک هدیه خاص و فوق العاده برای عزیزان شماست. اگر امکان کاشت این گل را ندارید، باید آن را از گل فروشی های مختلف در شهر تهیه کنید.

خبرنگاران کار شما برای تهیه آلسترومریا یا دیگر گل های مختلف را آسان نموده است تا احتیاجی به مراجعه حضوری به گل فروشی های شهر خود را نداشته باشید. برای سفارش آنلاین گل و گیاه، کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران مراجعه نموده و گل های موردنظر خود را تنها با چند کلیک سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 14 دی 1403 بروزرسانی: 14 دی 1403 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 3342

به "معرفی گل آلسترومریا و سفر به دنیایی از رنگ های متنوع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی گل آلسترومریا و سفر به دنیایی از رنگ های متنوع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید