برندگان جایزه عکاسی محیط زیست سال 2019
به گزارش تنها پیامک، موسسه معتبر آب و مدیریت زیست محیطی (Ciwem)، عکاسان برتر در حوزه محیط زیست را معرفی کرد.
اس. ال شانت کومار با عکسی که از خانه های غرق در سیلاب بمبئی انداخته بود، برنده جایزه عکاسی محیط زیست Ciwem برای سال 2019 شد. برنده سال جاری این جایزه روز چهارشنبه، 25 سپتامبر و در حاشیه نشست آب و هوای سازمان ملل در نیویورک معرفی گردید. این مسابقه هر سال به وسیله موسسه معتبر آب و مدیریت زیست محیطی (Ciwem) برگزار می گردد. عکس های برتر این سری از مسابقات را در ادامه دیدن کنید.
امواج وارد خانه می گردد؛ عکس از شانت کومار، بمبئی
عکاس سال محیط زیست: موج بلندی به شدت به کلبه ای می کوبد و ماهیگیر را از خانه خود در محله باندرا در بمبئی، هند، به بیرون پرتاب می نماید. جریان شدید آب او را با خود به داخل دریا می کشاند؛ اما پیش از آنکه دریا او را ببلعد، همکارانش نجاتش دادند. بمبئی در معرض خطر سیل های ساحلی قرار گرفته است که نتیجه مستقیم تغییرات اقلیمی در سرتاسر دنیا است. دمای هوا در خشکی و در دریا به طور مداوم در حال افزایش است و همین موضوع، باعث بالا آمدن سطح دریا شده است.
تووالو زیر جزر و مد در حال بالا آمدن؛ عکس از شان گالاگر، تووالو
جایزه محیط زیست در حال تغییر: درختانی که روی ساحل فرو افتاده اند و امواج تالاب فونافوتی (Funafuti) در تووالو آن ها را احاطه نموده اند. فرسایش زمین، مشکل همیشگی این کشور کوچک در جنوب اقیانوس آرام بوده است؛ اما این مشکل در سال های اخیر و در نتیجه بالا آمدن سطح دریا شدت بیشتری یافته است. بالا آمدن آب دریاها به حدی رسیده است که خطر غرق شدن کامل جزایر کوچک این مجمع الجزایر احساس می گردد.
سال نوی آلوده؛ عکس از الیود گیل سامانیه گو، مکزیکالی، باخا کالیفرنیا، مکزیک
جایزه شهرهای پایدار: مکزیکالی، در روز اول ژانویه 2018، یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا بود. این آلودگی ناشی از تغییرات اقلیمی، موقعیت جغرافیایی آن، صنایع شهر و خودروهای در حال تردد در آن بود.
کمبود آب؛ عکس از دارشی ویساه، کاکامگا، کنیا
جایزه آب، برابر و پایداری: پسرکی که به خاطر کمبود آب ناشی از جنگل زدایی، آب کثیف می نوشد. نبود آب تمیز به شدت موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری های اسهالی مانند وبا، حصبه، اسهال خونی و سایر بیماری های گرمسیری ناشی از آب شده است.
بقایای جنگل؛ عکس از جی. هنری فیر، نیدرتسیر، آلمان
جایزه انرژی و اقدام اقلیمی: زمانی که جنگل هامباخ به وسیله یک شرکت برق خریداری شد تا زغال سنگ های قهوه ای مدفون در آن را حفاری کند، قدمتی در حدود 12 هزار سال داشت. این جنگل های باستانی زمانی وسعتی به مقدار منهتن داشت؛ اما، اکنون تنها 10 درصد از آن به جای مانده است.
کاری از سر استیصال؛ عکس از نویل انگومان، لیمپوپو، آفریقای جنوبی
جایزه عکاس جوان سال محیط زیست: افرادی که در عکس مشاهده می کنید، شاخ کرگدن را برای محافظت از آن در برابر شکار غیرقانونی قطع می نمایند. در شرایط فعلی که شکار غیرقانونی از افزایش بی رویه ای برخوردار است، کارشناسان توصیه می نمایند که باید شاخ کرگدن ها را هر سال یا هر دو سال یک بار قطع کرد تا از کشته شدن آن ها به وسیله شکارچیان جلوگیری گردد.
زباله ها؛ عکس از سبنم کوشکون، استانبول، ترکیه
پاکسازی آب ها در تنگه بسفر؛ این کار به عنوان بخشی از پروژه آبی بدون زباله انجام می گردد.
خستگی ناشی از کار؛ عکس از امداد حسین؛ داکا، بنگلادش
زنی روی زباله های حاشیه یک رودخانه به خوابی عمیق فرو رفته است.
طعمه پلاستیک؛ عکس از آراگون رنونسیو، اوآگادوگو، بورکینافاسو
پسربچه ای در حال بازی با یک کیسه پلاستیکی. هر سال در حدود 380 متر پلاستیک در سطح دنیا فراوری می گردد. فراوری پلاستیک از سال 1950 تا سال 2015 رشدی نمایی را تجربه نموده است و از 2.3 تن به 448 میلیون تن رسیده است. هر روز، در حدود 8 میلیون قطعه ضایعات پلاستیکی به اقیانوس های دنیا راه می یابد.
ریه های زمین؛ عکس از ایان وید، سامرست، بریتانیای کبیر
عکاسی از درختان در شب با سرعت عکاسی درختان در شب، با نوردهی طولانی و با وجود چهار لامپ LED کار آسانی نیست: کم ترین وزش باد موجب تار شدن عکس می گردد. ثبت چنین عکسی، پنج شب زمان احتیاج داشت. عکس نهایی، درختان را با شکوه و جلال تمام نشان می دهد.
رویاهای شیرین؛ عکس از آراگون رنونسیو، بورکینا فاسو
دخترکی روی یک نیمکت در کلاس درس خود خواب رفته است. باران های شدید در منطقه ساحل (Sahel: منطقه ای میان صحرای بزرگ آفریقا و ساوانای سودان) در 35 سال گذشته سه برابر شده است. دلیل این افزایش شدید در مقدار بارندگی، گرم شدن کره زمین است. تغییرات اقلیمی مسبب 70 درصد از باران های سیل آسایی که طی دهه گذشته رخ داده است. نکته حائز اهمیت آن است که این منطقه، از خشکسالی شدید رنج می برد.
تور دوزی؛ عکس از تران توآن ویت؛ فو ین، ویتنام
با کاهش ذخایر ماهی، روش های ماهیگیری به طور روزافزون سختگیرانه تر می گردد. ماهیگیری های مخرب با استفاده از تورهای بسیار ریز به سرعت در حال نابودی محیط زیست دریایی است.
کار روزانه؛ عکس از یوسف توشار، داکا، بنگلادش
هر سال، هزاران نفر با شرایط مالی نامناسب به امید یافتن کار به داکا، مرکز بنگلادش، می آیند. بسیاری از آن ها مجبور می شوند به کارهای سختی مانند حمل زغال سنگ روی سرهای خود تن بدهند.
استتار؛ عکس از والری لئونارد، سیسدول، نپال
زباله جمع کن ها در محل دفن زباله ها در شهر سیسدول، نپال، تما روز مشغول زیرورو کردن زباله ها هستند تا مواد یا اشیاء ارزشمندی را برای فروش پیدا نمایند. این محل موقتی برای انباشت زباله ها در نزدیکی کاتماندو قرار گرفته است و از سال 2005 ایجاد شده است. امروزه، ظرفیت آن در حال اتمام است.
منبع: کجارو / theguardian.com