استاندار فارس: 200هزار هنرمند در استان فعال اند، صادرات 5 میلیون دلاری صنایع دستی در سال 98
به گزارش تنها پیامک، استاندار فارس با بیان این که صنایع دستی یکی از مهم ترین حوزه های مالی و فرهنگی در این استان به شمار می رود، گفت: از ابتدای امسال، 5 میلیون دلار صادرات صنایع دستی از استان فارس صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرنگاران، استاندار فارس در نشست خبری ثبت جهانی سه شهر و یک روستای صنایع دستی که 14 بهمن ماه 98 در محل سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با حضور معاون صنایع دستی کشور، استاندار همدان، مدیران کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان های گیلان، همدان، فارس و زنجان برگزار گردید، افزود: شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی و شهر فاضلان، عالمان و شاعران است و شهری مهمان دوست به حساب می آید، شیراز شهری است که قومیت های ایرانی در آن زندگی مسالمت آمیزی دارند و این ها تنها بخشی از ویژگی های این شهر است.
عنایت الله رحیمی اعلام کرد: ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی نتیجه و حاصل زحمات هنرمندان است. شناسایی 80 رشته و 55 زیررشته صنایع دستی نشان از رونق این هنر صنعت در دیار هنرپرور پارس دارد.
او افزود: ضمن این که حدود 200 هزار هنرمند صنایع دستی در استان فارس فعالیت دارند که 20 هزار نفر آن ها در شیراز فعالیت می نمایند.
استاندار فارس ادامه داد: هم جواری این شهر با آثار فرهنگی و تاریخی رونق صنایع دستی را به عنوان یک کالای گردشگر محور به دنبال داشته و علاوه بر فراوری خاتم و دست بافته های ایلات و عشایر شاهد رونق سایر رشته های هنری در استان فارس هستیم.
او با بیان اینکه این استان دارای دو شهر جهانی در حوزه صنایع دستی است که شهر آباده به عنوان شهر جهانی منبت و شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی دو شهر جهانی استان فارس به حساب می آید، گفت: رشته های مختلف هنری در این استان وجود دارد که جزو رشته های شاخص در این استان و در سطح کشور به شمار می آیند.
فعالیت 500 فروشگاه صنایع دستی در استان فارس
رحیمی توضیح داد: بیش از 500 فروشگاه صنایع دستی در استان فارس وجود دارد و در سال 98 بیش از 5 میلیون دلار صادرات صنایع دستی به صورت رسمی و چمدانی از این استان اجرا شده است.
اقدامات تأثیرگذار بعد از ثبت جهانی شیراز
او در بخش دیگری از صحبت های اظهار کرد: بعد از این که شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی گردید برنامه هایی را برای این شهر در نظر گرفته ایم و کوشش خواهیم کرد شهرهای دیگر استان که دارای ظرفیت هستند به عنوان شهر جهانی صنایع دستی آماده و ثبت شوند.
استاندار فارس بخشی از برنامه هایی را که بعد از ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی اجرا خواهد شد، تشکیل دبیرخانه شورای جهانی صنایع دستی در شیراز، برگزاری جشن ثبت جهانی شیراز در 20 خرداد 99، نصب بیلبورد و تابلوها در مبادی شهر، افتتاح مرکز آموزش های صنایع دستی، افتتاح نمایشگاه دائمی هنرهای فاخر صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در مترو، ایجاد موزه تخصصی صنایع دستی، واگذاری تعدادی از بناهای تاریخی برای تبدیل به خانه های صنایع دستی و... برشمرد.
او با بیان اینکه از همه گردشگران خصوصاً گردشگران خارجی برای سفر به استان فارس و شهر شیراز دعوت می کنیم، اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت میزبانی از 600هزار نفر را برای هر شب در استان داریم. خوشبختانه کوشش های خوبی در دولت تدبیر و امید برای توسعه زیرساخت های گردشگری در استان فارس اجرا شده است و همین جا نیز باید اعلام کنم که پروژه هایی که مربوط به گردشگری است بدون قرار دریافت در نوبت و با در نظر دریافت اولویت از این طرح ها استقبال خواهد شد.
تحریم ها ممنوعیت ایجاد نکرده است
رحیمی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری مهر در مورد میزان صادرات صنایع دستی با توجه به ترحیم ها اعلام کرد: تحریم ها در سطح دولت هاست و نه ملت ها در حال حاضر شاهد حضور گردشگران بی شماری از کشورهای مختلف به استان فارس هستیم و این نشان می دهد که تحریم ها محدودیت هایی ایجاد می نماید اما باعث ممنوعیت نخواهد شد.
او افزود: سال جاری بیش از 5 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داشتیم که نشان از این دارد که این ظرفیت در استان فارس در تحریم ها نیز وجود دارد. ضمن این که در همین شرایط شاهد ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی هستیم.
پیگیری شرایط بیماری یکی از هنرمندان پیشکسوت استان فارس
در حاشیه این نشست خبری یکی از خبرنگاران پیگیر شرایط یکی از هنرمند پیشکسوت صنایع دستی این استان شد که مدتی است بیمار شده و استاندار فارس با تأکید بر حمایت از هنرمندان صنایع دستی برای یاری و حمایت از این هنرمند پیشکسوت قول مساعد داد.
منبع: میراث آریا