مزایای ماست خانگی نسبت به ماست های آماده
به گزارش تنها پیامک، ماست یکی از محصولاتی است که 5000 سال قبل از میلاد، در دوره اهلی کردن حیوانات ساخته شده است و ریشه ترکی دارد.
از آنجا که ماست یکی از فراورده های جانبی شیر است، تمام مزایای شیر مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین و ویتامین آ را دارد. علاوه بر این ماست یک ماده غذایی مغذی است که سرشار از پروتئین، پروبیوتیک های مفید و اسید لینولئیک مزدوج (ضد سرطان) است.
امروزه به علت خواص زیاد ماست، این محصول در سراسر کشور ها به فروش می رود، برای مثال در آمریکا سالانه حدود هشت میلیارد دلار فروش دارد.
نکاتی که باید در خصوص ماست های تجاری بدانید
عوامل بسیاری بر کیفیت ماست های تجاری فراوری شده که از فروشگاه ها خریداری می کنید، تأثیر می گذارد. برای مثال کیفیت شیر و روش تبدیل آن به ماست بر کیفیت آن تأثیر می گذارد.
یک ماست باکیفیت، حاوی تعداد زیادی باکتری مفید است که سلامت روده را بهبود می بخشد. مشکل اینجاست که بسیاری از ماست های تجاری به سه علت عمده کیفیت آن چنانی ندارند.
علت اول استفاده از شیر های بی کیفیت برای فراوری ماست است. علت دوم استفاده از رنگ های مصنوعی، طعم دهنده و شیرین کننده های مصنوعی در فراوری ماست است. بعلاوه در بسیاری از ماست های تجاری از قوام دهنده هایی مانند پکتین استفاده می گردد. یک ماست خوب در حالت ایده آل باید از شیر خام و طبیعی پرچرب از گاوی که تنها علف می خورد، به دست آید.
علت سوم استفاده از ذرت یا سویایی است که با مهندسی ژنتیک فراوری شده است.
چرا خودتان یک ماست باکیفیت در منزل درست نکنید؟
تهیه ماست در منزل کار بسیار آسانی است. تنها چیزی که برای تهیه یک ماست خوب احتیاج دارید، مایه ماست باکیفیت و شیر طبیعی است. مایه های خوب در بسیاری از فروشگاه ها یافت می گردد.
هر مایه ای که انتخاب می کنید، مطمئن شوید که از ماست تجاری شیرین شده استفاده نکنید.
در ابتدا تنها کاری که باید انجام دهید اضافه کردن مایه ماست در شیر و گذاشتن آن در دمای اتاق به مدت یک شب است.
تنها فوت وفن درست کردن یک ماست باکیفیت گرم نگه داشتن ترکیب شیر و مایه است، زیرا در این حالت عمل تخمیر بهتر انجام می گیرد.
بعلاوه گرم کردن شیر به آرامی باعث فراوری ماست غلیظ تری می گردد. تنها وسایلی که برای درست کردن ماست احتیاج دارید یک قابلمه، یک قاشق و یک دماسنج است.
طرز تهیه:
- اندازه شیر دلخواه خود را در قابلمه بریزید.
- شیر را به آرامی گرم کنید تا به دمای 109 درجه فارنهایت یا 43 درجه سانتی گراد برسد. گرم کردن آرام شیر باعث می گردد تا باکتری های طبیعی آن از بین نرود.
- زمانی که شیر به این درجه رسید، مایه را به آن اضافه کنید.
- به طور کامل هم بزنید.
- یک شیشه مربای بزرگ را بردارید و آن را پر از آب جوش کنید.
- سپس آب را خالی کنید و شیر را داخل آن بریزید.
- در شیشه را بگذارید تا حرارت بیرون نرود.
- سپس به مدت 6 تا 8 ساعت منتظر بمانید تا عمل تخمیر صورت گیرد.
- ماست شما حاضر است. آن را به مدت 5 تا 6 ساعت در یخچال نگه دارید تا سفت گردد.
چند نکته:
- از حرارت دادن زیاد شیر بپرهیزید، زیرا نه تنها باعث کشته شدن باکتری های مفید شیر می گردد، بلکه ممکن است عمل تخمیر صورت نگیرد.
- دو حوله ضخیم در اطراف شیشه بگذارید تا هم ماست شما گرم بماند، هم عمل تخمیر به خوبی انجام گیرد.
- زمانی که ماست به قوام مور دلخواهتان رسید، آن را در یخچال بگذارید.
- اگر 7 روز پس از درست کردن ماست دوباره قصد درست کردن داشتید، می توانید از ماست قبلی به عنوان مایه ماست نو بهره ببرید.