کشف گونه نو ماهی شش دار 210 میلیون ساله که در زمان دایناسورها هم وجود داشت ، معرفی فِرگانوسِراتودوس اِدواردسی
به گزارش تنها پیامک، در دنیای دوستداران طبیعت، کشف گونه های تازه همواره با هیجان همراه است. استیو ادواردز، یک راهنمای سفر در حیات وحش در شمال زیمبابوه، به این افتخار نائل شده . او فسیلی از ماهی ای که در حدود 210 میلیون سال پیش، هم زمان با آغاز دایناسورها زندگی می کرد، کشف نموده. این گونه تازه به افتخار او فِرگانوسِراتودوس اِدواردسی (Ferganoceratodus edwardsi) نامیده شده است. این ماهی شش دار از گروهی از جانداران است که 420 میلیون سال در حال زیستن بوده اند و هنوز هم می توان آن ها را زنده مشاهده کرد.
ویژگی های منحصر به فرد ماهی شش دار
ماهی های شش دار، همان طور که از نام شان پیداست، به خاطر روش های عجیب تنفس شان شناخته می شوند. آن ها دارای کیسه شنا هستند که با گذشت زمان به نوعی شش تبدیل می گردد و این امکان را به آن ها داده تا بتوانند بیرون از آب هم تنفس نمایند. این مهارت در زمانی که این ماهی ها تصمیم به خارج شدن از آب و به خشکی آمدن گرفتند، بسیار مفید بود و در نهایت به موجودات چهارپایی تبدیل شده که شامل تمام مهره داران بالاتر از رده ماهی ها شده.
رازهای ماهی شش دار و تکامل خشکی زی
ماهی های شش دار بسیاری از رازها در زمینه ویژگی های بدیع مرتبط با خشکی زی شدن را در خود دارند. به همین علت، دانشمندان در سال 2021 با هیجان در پی آنالیز ژنوم بزرگ آن ها رفتند. یکی از این ویژگی های اولیه، توانایی منحصر به فرد ماهی های شش دار برای خوابیدن در دوران گرما با پنهان شدن در یک لانه مخاطی است. آن ها فضای کمی برای دهان باقی می گذاشتند تا بتوانند نفس بکشند و تا چهار سال بدون غذا و آب زنده بمانند.
اهمیت کشف گونه نو فِرگانوسِراتودوس اِدواردسی
کشف گونه نو فِرگانوسِراتودوس اِدواردسی یادآور این است که برای تغییر تاریخ طبیعی نیازی به پَلِئونتولوژیست بودن (یا تخصص در مطالعه فسیل ها و بقایای موجودات زنده قدیمی) به صورت تمام وقت نیست. پروفسور پاول بَرِت، نویسنده همکار پژوهش، شرح می دهد: استیو نیروی مهمی برای پالئونتولوژی است و چندین سایت اواخر تریاسیک در جنوب آفریقا را کشف نموده است. با اشتراک گذاری کشفیاتش، استیو به ما یاری می نماید تا این لحظه مهم در تکامل را بهتر درک کنیم.
این تحقیق در مجله دیرینه شناسی مهره داران منتشر شده.
منبع: یک پزشک