کوشش ارشاد برای برطرف مسائل، دفتر موسیقی دخالتی در انتخاب ها ندارد
به گزارش تنها پیامک، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست دفتر موسیقی با حضور در دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر با هیات انتخاب آثار و گروه های شرکت کننده در این رویداد ملاقات و مصاحبه کردند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد اله کمک فومنی سرپرست دفتر موسیقی از دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر بازدید و در بخشی از جلسه هیات انتخاب آثار و گروه های سی وهفتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردند.
سیزدهمین جلسه هیات انتخاب آثار و گروه های سی وهفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمدرضا ابراهیمی، محمدرضا تفضّلی، بهرام دهقانیار، احسان ذبیحی فر، امیرعباس ستایشگر، علی صمدپور، محمدعلی مرآینده، اعضای شورا به همراه حسن ریاحی دبیر جشنواره روز آدینه 17 دی ماه برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه، محمد اله کمک گفت: براساس آیین نامه جشنواره موسیقی فجر، دبیر جشنواره و هیات انتخاب آثار و گروه های جشنواره از مهم ترین ارکان جشنواره هستند. خوشبختانه جمع هیات انتخاب این دوره از جشنواره موسیقی فجر دارای سوابق ارزشمند و بسیار خوبی هستند و تا به امروز در جلسات متعدد و منظم فرایند داوری را پیش برده اند.
وی با اشاره به جایگاه دفتر موسیقی اضافه کرد: به گواه اعضای محترم این هیات دفتر موسیقی تا به امروز، هیچ دخالتی در انتخاب گروه ها در بخش غیررقابتی و یا آلبوم ها در بخش رقابتی برای حضور در جشنواره نداشته و نخواهد داشت و تنها پشتیبانی از جلسات داوری را برعهده دارد.
وقتی جایزه باربد احیا شد
سرپرست دفتر موسیقی ضمن اشاره به اتمام انتخاب آثار و گروه های حاضر در این دوره از جشنواره و داوری آلبوم ها در جایزه باربد با اشاره به توضیح وظیفه اعضای هیات انتخاب آثار و گروه ها ادامه داد: از سال گذشته که جایزه باربد و بخش رقابتی احیا شد، توضیح وظیفه جدیدی به این هیات اضافه شد و آن داوری آلبوم های وارده است.
حسن ریاحی دبیر سی وهفتمین جشنواره موسیقی فجر نیز در این جلسه اظهار کرد: باتوجه به شرایط سخت سال جاری و فراگیری کرونا، امور اجرایی جشنواره بسیار خوب و منظم در حال اجرا بوده و با همراهی و نظرخواهی از اساتید کوشش داریم جشنواره به برترین شکل برگزار گردد.
در ادامه این جلسه، اعضای هیات انتخاب ضمن گزارشی از کیفیت آثار رسیده به این دوره از جشنواره، پیشنهادات خود را نیز برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره در دوره های آینده ارائه دادند.
امیرعباس ستایشگر، یکی از اعضای هیات انتخاب آثار با اشاره به اضافه شدن یک بخش ویژه آهنگسازی به این دوره از جشنواره موسیقی فجر، درباره جزئیات آثار ارسال شده بیان کرد: پس از فراخوانی که در مهرماه منتشر کردیم، 148 گروه برای حضور در بخش غیررقابتی جشنواره و 114 آلبوم نیز برای بخش رقابتی جشنواره ثبت نام کردند. بعضی از گروه ها را هیات انتخاب به جشنواره دعوت نموده و بعضی هم به وسیله فراخوان درخواست حضور داده اند.
دغدغه های موسیقایی آقای معاون و کار های مهمی که باید انجام داد
در بخش پایانی این جلسه، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی و تشکر از زحمات دبیر و اعضای هیات انتخاب آثار و گروه های سی وهفتمین جشنواره موسیقی فجر گفت: حضور در چنین جشنواره هایی اهمیت زیادی داشته و باعث ایجاد اعتماد به نفس در جوانان می گردد.
سالاری در ادامه با اشاره به شرایط و جایگاه موسیقی اضافه کرد: یکی از دغدغه هایی که داریم جلوگیری از مستحیل شدن ملودی هاست، امروزه با موسیقی هایی روبرو می شویم که نه از اصالت بومی برخوردار هستند و نه کاملاً به موسیقی کلاسیک وصل شده اند. این نوع از موسیقی فقط می تواند احتیاج های آنی را رفع کند و نمی تواند برای طولانی مدت در طوفان ها ماندگار باشد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان لزوم آنالیز گزارش های مقایسه ای و آسیب شناسی در جشنواره موسیقی فجر در جهت ارتقای کمی و کیفی این جشنواره بیان کرد: بحث موسیقی، یکی از دغدغه های اصلی نظام است و ما باید این فرایند را به سمت عمق بخشی حرکت بدهیم. این امر یک کار جدی می طلبد که برای رفع کردن مسائل آن باید همه دست به دست هم بدهیم.
سی وهفتمین جشنواره موسیقی فجر هم زمان و در گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن ماه 1400 به دبیری حسن ریاحی در بخش های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار می گردد و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشست های پژوهشی برنامه های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
منبع: خبرگزاری دانشجو