طرز تهیه کتلت به روش تبریزی

به گزارش تنها پیامک، مقدمه: کتلت تبریزی یکی از غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است. این غذای لذیذ شباهت زیادی به شامی کباب دارد و علاوه بر طعم عالی، ظاهری شیک و مجلسی دارد که بسیار برای پذیرایی مناسب است. این کتلت خوشمزه با گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی و ادویه تهیه می‌شود که شما به راحتی می‌توانید در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

طرز تهیه کتلت به روش تبریزی

کتلت تبریزی یکی از غذا های خوشمزه و اصیل ایرانی می باشد این غذای لذیذ شباهت زیادی به شامی کباب دارد که علاوه بر طعم عالی ظاهری شیک و مجلسی دارد که بسیار برای پذیرایی مناسب می باشد. این کتلت خوشمزه با گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی و ادویه تهیه میگردد که شما به راحتی میتوانید در منزل درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. با دستور پخت کتلت تبریزی تا سرانجام همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه کتلت تبریزی

مواد لازممقدار
گوشت چرخ کرده500 گرم
سیب زمینی3 عدد میانه
پیاز1 عدد بزرگ
سیر2 حبه
تخم مرغ1 عدد
آرد نخودچی2 قاشق غذاخوری
گرد غوره1/4 قاشق چایخوری
سماق1/4 قاشق چایخوری
ادویه کاری1/4 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه اندازه لازم
زردچوبهبه اندازه لازم

 

طرز تهیه کتلت خوشمزه تبریزی

برای تهیه این غذای سنتی ایرانی در ابتدا باید سیب زمینی و پیاز را بعد از شستن پوست بگیرید.

حال ریز سیب زمینی و پیاز را رنده کنید البته برای سرعت بخشیدن به کار میتوانید درون میکسر بریزید.

در ادامه باید مواد را بعد از رنده کردن با دست فشار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته گردد سپس درون یک کاسه بریزید.

سیر را نیز رنده نموده و به کاسه مواد اضافه کنید حال گوشت چرخ کرده را به همراه گرد غوره، آرد نخودچی درون ظرف بریزید.

مواد را با هم مخلوط کنید و برای مزه دار شدن گوشت نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و سماق اضافه کنید.

درون کاسه ای جدا تخم مرغ را بشکنید در صورت سالم بودن درون ظرف اصلی بریزید و هم بزنید.

حال مواد را با دست به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا حالت منسجمی به خود بگیرد.

روی ظرف را سلفون بکشید و برای 30 دقیقه تا 1 ساعت درون یخچال قرار دهید اگر زمان کافی ندارید میتوانید سریع سرخ کنید.

تابه ای را روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید مایه کتلت را از یخچال خارج نموده و کمی از مایه بردارید.

با دست به مواد شکل دهید و پس از داغ شدن روغن، کتلت درون ماهیتابه قرار دهید این کار را تا سرانجام برای همه مواد انجام دهید.

زمانی که یک طرف کتلت سرخ شد آن را برگردانید تا طرف دیگرش نیز سرخ گردد پس از آماده شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید.

درون تابه ای جدا سیب زمینی را خلال نموده و درون تابه سرخ کنید می توانید گوجه فرنگی را نیز بعد از سیب زمینی سرخ کنید.

در آخر کتلت را در ظرف مناسب بچینید و با سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده آن را تزئین نمایید.

نکات تکمیلی

1 (گوشت چرخ کرده): گوشت چرخ کرده، ماده اصلی و پرپروتئین این غذا است. گوشت چرخ کرده حاوی پروتئین با کیفیت بالا، آهن، روی و ویتامین‌های گروه B است که برای سلامت بدن ضروری هستند.

2 (سیب زمینی): سیب زمینی یکی از مواد اصلی در تهیه کتلت تبریزی است. این سبزی سرشار از کربوهیدرات، فیبر، ویتامین C، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به حفظ سلامت کمک می‌کند.

3 (پیاز): پیاز یکی دیگر از مواد اصلی در تهیه کتلت تبریزی است. پیاز سرشار از فیتونوترینت‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات گوگردی است که خواص ضدالتهابی و ضدسرطانی دارند.

4 (سیر): سیر به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی مانند آلیسین، خواص ضدباکتری، ضدقارچ، ضدالتهاب و کاهش دهنده کلسترول دارد و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

5 (تخم مرغ): تخم مرغ یکی از مواد پروتئینی در تهیه کتلت تبریزی است. تخم مرغ حاوی پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین‌های گروه B، روی، آهن و کلسیم است که برای سلامت بدن ضروری هستند.

6 (آرد نخودچی): آرد نخودچی از دانه‌های نخود تهیه می‌شود و حاوی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. این آرد به دلیل داشتن فیبر برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

7 (گرد غوره): گرد غوره از انگور ترش تهیه می‌شود و حاوی اسید تارتاریک، آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است. این ماده به دلیل خواص ضدباکتری و ضدالتهابی، برای سلامت مفید است.

8 (سماق): سماق یک ادویه خوشمزه و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این ادویه خواص ضدالتهابی، ضدسرطانی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن دارد.

9 (ادویه کاری): ادویه کاری ترکیبی از چندین ادویه مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل است. این ادویه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات ضدالتهابی و خواص ضدسرطانی است.

10 (نمک، فلفل و زردچوبه): نمک برای افزایش طعم، فلفل سیاه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و زردچوبه سرشار از ترکیب کورکومین با خواص ضدالتهابی، در تهیه کتلت تبریزی استفاده می‌شوند.

سخن پایانی

کتلت تبریزی یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیب مواد غنی از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها تهیه می‌شود. این غذا علاوه بر طعم فوق‌العاده، ارزش غذایی بالایی دارد و برای سلامت بدن مفید است.

انتشار: 29 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1403 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 3244

به "طرز تهیه کتلت به روش تبریزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت به روش تبریزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید