کمبود منابع نقد کتاب های دینی، چالش ادبیات داستانی شده است

به گزارش تنها پیامک، حسین فتاحی در گفت وگو با خبرنگاران مطرح کرد: حوزه نقد از حیطه های بسیار مهمی است که متاسفانه به آن توجه کافی نمی گردد. نویسنده و پژوهشگر در حد توان و امکان خود به پژوهش و مطالعه برای دریافت موثق ترین و نیز برترین تکنیک و گفتار برای تدوین یک اثر ادبی می پردازد؛ اما اگر محصول تلاشش مورد نقد، هدایت و ارایه طریق قرار نگیرد توفیقی نخواهد داشت.

کمبود منابع نقد کتاب های دینی، چالش ادبیات داستانی شده است

این نویسنده با اذعان بر اینکه بی تردید اثر ضعیف که نتیجه فقدان مطالعه و پژوهش کامل است، نمی تواند مخاطب خود را جذب کند و به عنوان یک اثر جدی در ادبیات دینی مطرح باشد، گفت: در عین حال مسائل و کاستی های حوزه نقد به ادبیات داستانی دینی لطمه زده است. اغلب نقدها سلیقه ای و فاقد چارچوب و اصول علمی و کارشناسانه هستند که یکی از دلایل بروز این مشکل کمبود کارگاه های کاربردی در این حوزه و نیز کمبود منابع نقد در موضوعات مختلف دینی است.

فتاحی اضافه کرد: به عنوان نمونه علامه مجلسی در کتاب 110 جلدی بحارالانوار به جمع آوری حجم بسیار بالایی از احادیث پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) پرداخته که شامل احادیث صحیح و ناصحیح است. بی تردید نویسنده داستان های کودک و نوجوان دارای علم و تبحر کافی برای تشخیص حدیث معتبر از جعلی نیست و این وظیفه یک ساختار و تشکیلات منتقد دینی است که در قالب یک کتاب جداگانه احادیث صحیح را گردآوری کند و در دسترس قرار دهد.

وی در انتها گفت: اکنون در حوزه های علمیه بیشتر فقیه تربیت می نمایند و جامعه به رجال شناس، حدیث شناس و تاریخ دان دینی دسترسی ندارد. این امر یکی از مسائل اصلی ادبیات دینی شده که باید برای آن چاره اندیشی گردد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 26 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1401 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 2278

به "کمبود منابع نقد کتاب های دینی، چالش ادبیات داستانی شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کمبود منابع نقد کتاب های دینی، چالش ادبیات داستانی شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید