گزارش کامل از صادرات پزشک ایرانی

به گزارش تنها پیامک، کمیسیون اروپا گزارشی را درخصوص وضعیت بهداشت حرفه ای در 17 کشور اروپایی منتشر کرد که آمارهای جالبی را درخصوص صندلی پزشکان ایرانی در سیستم بهداشتی کشورهای اروپایی نشان می دهد.

گزارش کامل از صادرات پزشک ایرانی

حرک بهداشت حرفه ای روی کارایی و کیفیت عملکرد سیستم بهداشتی اثر می گذارد. نتایج تازه ترین تحقیقاتی که در گزارشی با حدود 600 صفحه و عنوان تحرک بهداشت حرفه ای، تحرک سیستم بهداشتی حرفه ای و سیستم های بهداشتی نام داردو در قالب پروژه Prometheus کمیسیون اروپا و با همکاری سازمان بهداشت دنیای در بخش اروپا در 17 کشور اروپایی اجرا شده است، نشان می دهد که پزشکان ایرانی در رتبه های نخست پزشکان خارجی قرار دارند که در بسیاری از این کشورها مشغول به کار هستند.

این اطلاعات در یک دوره چهارساله موقعیت پویایی و سیاستگذاری های بهداشتی در کشورهای اتریش، بلژیک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایتالیا، لیتوانی، لهستان، رومانی، صربستان، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، ترکیه و انگلیس را نشان داده که در روزهای اخیر در قالب یک کتاب منتشر شده است. بر پایه این گزارش، در کشورهای سوئیس، اسلوونی، ایرلند و انگلیس بین 5/22 درصد تا 37 درصد از پزشکان، شهروندان خارجی هستند.

ایتالیا

این گزارش نشان می دهد که این کشور در جذب استعدادهای بین المللی در بخش پزشکی بسیار فعال است. به طوری که هار درصد از کل پزشکان این کشور را شهروندان خارجی تشکیل می دهند.

بر پایه این آمارها، هزارو 276 پزشک از آلمان، 869 پزشک از سوئیس و 851 پزشک از یونان در این کشور مشغول به کار هستند.

این درحالی است که رتبه چهارم پزشکان خارجی فعال در ایتالیا متعلق به ایران است. به طوری که 752 پزشک ایرانی موجب شده اند که کشورمان به عنوان اولین کشور خارج از منطقه اروپا که بیشترین پزشک را به ایتالیا صادر نموده است شناخته گردد.

پس از ایران کشورهای فرانسه با 686 پزشک، آمریکا با 618 پزشک، آرژانتین با 584 پزشک، رومانی با 555 پزشک و آلبانی با 431 پزشک به ترتیب سایر پزشکان خارجی فعال در این کشور را تشکیل می دهند.

آلمان

به گزارش مهر، در سال 2008 آلمان بیشترین تعداد پزشکان خارجی را به خود اختصاص داد. به طوری که 44 درصد از پزشکان این کشور (هزارو 453 پزشک) شهروندان خرجی هستند. رتبه اول پزشکان خارجی این کشور متعلق به ایران است. پنج درصد از کل پزشکان خارجی ساکن آلمان ایرانی هستند (178 پزشک). پس از ایران کشورهای سوریه (2 درصد برابر با 54 پزشک) و مصر (یک درصد برابر 41 پزشک) در رتبه های بعدی ایستاده اند.

اتریش

در این کشور بیشترنی تعداد پزشکان خارجی از آلمان آمده اند. به طوری که 7/43 درصد (هزارو 453 نفر) از پزشکان خارجی فعال در اتریش آلمانی هستند.

رتبه دوم به ایتالیا اختصاص یافته است. 2/9 درصد از پزشکان خارجی فعال در ا تریش (305 پزشک) ایتالیایی هستند و رتبه سوم در اختیار ایران قرار گرفته است. 178 پزشک ایرانی شاغل در این کشور 4/5 درصد از پزشکان خارجی اتریش را تشیکل داده اند.

جدول موقعیت پزشکان ایرانی در سه کشور عضو اتحادیه اروپا

جدول موقعیت پزشکان ایرانی در سه کشور عضو اتحادیه اروپا

نام کشور

تعداد پزشکان ایرانی

رتبه ایران

ایتالیا

752

4

آلمان

178

1

اتریش

178

3

همچنین در این گزارش آمده است که منبع اصلی پزشکان در این 17 کشور اروپایی توسط کشورهای اتریش (در مجموع هزار و 802 پزشک ثبت شده)، یونان (درمجموع هزارو 708 پزشک ثبت شده)، فدراسیون روسیه (در مجموع هزارو 685 پزشک ثبت شده)، جمهوری اسلامی ایران (درمجموع هزارو 92 پزشک ثبت شده) و رومانی (در مجموع 927 پزشک ثبت شده) تامین می گردد.

پزشکان ایرانی همچنان آمریکا

علاوه بر اروپا پزشکان ایرانی در آمریکا هم بسایر فعال هستند. طبق آمارها آمریکا در جذب پزشکان ایرانی در رتبه اول قرار می گیرد و در حال حاضر حدود هشت هزار پزشک ایرانی در آمریکا مشغول به کار هستند. درآمد یک پزشک متخصص در آمریکا تلورانس های زیادی دارد و می تواند از 26000 دلار تا 5 میلیون دلار در سال تغییر کند. در میان پزشکان متخصص در آمریکا، بالاترین درآمد را پزشکان متخصص غدد با درآمد سالیانه 202 هزار دلار و سپس متخصصین نورولوژیست دارا هستند. پزشکان متخصص مرد در آمریکا 20 هزار دلار بیشتر از متخصصین زن (130 هزار دلار در سال) دریافت می نمایند. پزشکان مشهور ایرانی بسیاری در آمریکا سمت های مهمی مانند رئیس بیمارستان و مراکز درمانی، معاون انجمن جراحان لاپاراسکوپیک آمریکا و... هستند. دکتر نادر نیلی متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه پرینستون، شهلا مسعود، ریاست گروه بیماری شناسی دانشگاه فلوریدا، روشن باستانی ریاست پژوهشی دانشکده بهداشت دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، علی ناجی، ریاست مرکز پیوند کبد و کلیه دانشگاه پنسیلوانیا، عبدالمحمد رستمی، ریاست دانشکده عصب شناسی دانشگاه توماس جفرسون، رضا حکاک، پروفسور تغذیه و رئیس مبحث علوم پزشکی دانشگاه آرکانزاس، فرهاد معمارزاده، ریاست بخش منابع فنی موسسات ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا و... فقط قسمت کوچکی از پزشکان شاغل در آمریکا هستند.

میانگین درآمد ماهانه پزشکان عمومی در بعضی کشورها

متوسط درآمد ماهیانه

کشور

8000 تا 1200 دلار

آمریکا

6000 تا 7000 دلار

آلمان

5000 تا 6000 دلار

ایتالیا

4000 تا 5000 دلار

فرانسه

3000 تا 4000 دلار

استرالیا

2000 تا 3000 دلار

پرتغال

1000 تا 2000 دلار

رومانی

آلمان یکی از کشورهایی است که تعداد قابل توجهی پزشک پیروز ایرانی را در خود جای داده است. تعداد این پزشکان اینقدر بالا بوده که از 45 سال پیش پزشکان و دندانپزشکان ایرانی تصمیم گرفتند برای دفاع از حقوق صنفی خود کانون دندانپزشکان و پزشکان ایرانی مقیم آلمان را تشیکل دهند. این کانون فعالیت های زیادی دارد و هر از چند گاهی سمپوزیومی برگزار می نماید و از پزشکان پیروز ایرانی تجلیل می نماید. برگزاری کنگره ها و کنفرانس ها و انتشار نشریات تخصصی به زبان فارسی و آلمانی از فعالیت های این کانون است. اسامی چند تن از پزشکان پیروز ایرانی عضو این کانون به توضیح زیر است:

چند پزشک پیروز

پروفسور عباس کریمی نژاد - جراح مغز

عباس کریمی نژاد در سیرجان کرمان متولد شد و از سال 1952 به آلمان رفت و در سال 1957 دکترای خود را گرفت. از سال 1974 تا 1997 به عنوان پروفسور و جراح مغز در کلن مشغول بود.و ایشان چند جایزه بین المللی دریافت نموده و از سال 97 در اتاق پزشکی آلمان و چند کمیته اجرایی مشغول کار است.

پروفسور جواری - پوست

در سال 1941 در شهرستان اهر متولد شد و در 19 سال بعد پس از دریافت مدرک دیپلم مستقیم از اهر راهی اتریش شد. او دکترایش را در سال 1970 با معدل عالی، در رشته پشکی از دانشگاه فرایبورگ آلمان گرفت. دکتر جواری در سال 1975 تخصص خود را در رشته ایمونولوژی با پیروزیت به سرانجام رساند و در سال 1980 پیروز به دریافت فوق دکترای دیگری در رشته درماتولوژی شد.

نصرت الله پزشکیان - روان شناس

پروفسور دکتر نصرت الله پزشکیان در سال 1933 میلادی در ایران متولد شد و از سال 1954 در آلمان زندگی می نماید. رشته پزشکی را در دانشگاه های فرایبورگ، ماینس و فرانکفورت آلمان به سرانجام رساند و تخصص در رشته سایکاتری و سایکوتراپی را در کشورهای آلمان، سوئیس و آمریکا انتها داد. پزشکیان در سال 1969 روش روان درمانی مثبت را برای معالجه بیماران بنیان گذار. این روش نتیجه تحقیقات علمی و روانشناختی پروفسور پزشکیان در 22 کشور دنیا است و تا امروز بیش از 38 هزار پزشک روان شناس، روانکاو و همچنین معلمان و متخصصان امور اجتماعی در آلمان پیش او دوره دیده اند و او 22 کتاب نوشته که به 23 زبان دنیا ترجمه شده است.

منبع: روزنامه هفت صبح

باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir

منبع: برترین ها
انتشار: 26 مهر 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 343

به "گزارش کامل از صادرات پزشک ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش کامل از صادرات پزشک ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید