خوردن این مواد غذایی ممنوع!

به گزارش تنها پیامک، بعضی مواد غذایی وجود دارند که بلعیدن آن ها توسط یک فرد بالغ سالم نیز می تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.

خوردن این مواد غذایی ممنوع!

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، اگر از یک حیوان خانگی نگهداری می کنید، احتمالاً می دانید که بلعیدن بعضی مواد غذایی و گیاهان می تواند موجب مرگ سگ ها یا گربه ها شوند .

به عنوان پدر و مادر یک کودک نیز قطعاً فهرستی از مواد غذایی که وی نباید مصرف کند، تهیه نموده اید، اما بعضی مواد غذایی وجود دارند که بلعیدن آن ها توسط یک فرد بالغ سالم نیز می تواند خطرناک و حتی کشنده باشند .

بسیاری از آنها، مانند هسته میوه ها مواردی هستند که در حالت عادی مصرف نمی شوند. اما بعضی دیگر می توانند شما را شگفت زده نموده و البته زنگ هشدار را به صدا درآورند. به عنوان مثال، شاید برگ های سبزی مورد علاقه شما که فکر کنید جویدن چند عدد از آن ها مسئله ای ایجاد نمی نماید، می توانند سمی باشند .

در شرایطی که بیشتر این مواد غذایی در مقادیر کم موجب آسیب نمی شوند، اما تجربه ناخوشی ناشی از مصرف آن ها یا شکل گیری یک آلرژی غذایی می تواند تجربه ای آزاردهنده بوده یا به بروز مساله ای جدی منجر گردد .

در واقع سازمان بهداشت جهانی و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بدنه بین المللی مسئول ارزیابی این خطرات سلامت بالقوه جدی ناشی از سموم طبیعی در غذا است. آن ها استاندارد ها و دستورالعمل هایی برای محدود کردن مواجهه با این سموم طبیعی را که از بعضی مواد غذایی سرچشمه می گیرند، ارائه نموده اند .

هسته های گیلاس

هسته های گیلاس که یک میوه محبوب تابستانی محسوب می گردد سرشار از اسید پروسیک است که به عنوان سیانید نیز شناخته می گردد و یک سم مرگبار است، اما اگر به طور تصادفی یک هسته گیلاس را قورت دادید، دچار نگرانی نشوید. این سم تنها در صورت شکستن یا خرد کردن هسته آزاد می گردد. پس از این کار پرهیز کنید .

هسته های سیب

هسته های سیب نیز حاوی سیانید هستند. البته هسته های سیب زمانی خطرآفرین می شوند که به میزان زیاد مصرف شوند، اما آگاهی از خطرناک بودن آن ها همچنان خوب است. سیانید می تواند موجب تنفس سریع، تشنج و احتمالاً مرگ گردد .

الدربری

شربت الدربری به عنوان یک تقویت نماینده طبیعی سیستم ایمنی شناخته می گردد. همچنین، این ماده غذایی با سرماخوردگی و یبوست مبارزه می نماید. اما الدربری های کال و همچنین پوست درخت و برگ های این گیاه حاوی سیانید و لکتین هستند که می توانند موجب اسهال و استفراغ شوند .

جوز هندی

رایجه تند جوز هندی می تواند یادآور غذا های پاییزی باشد. اما دلیلی وجود دارد که معمولاً در دستورالعمل های آشپزی از این ماده به میزان کم استفاده می گردد. حتی دو قاشق چایخوری جوز هندی به واسطه میریستیسین (Myristicin) - روغنی که می تواند موجب توهم، خواب آلودگی، سرگیجه، سردرگمی و تشنج گردد - موجود در این ماده غذایی می تواند سمی باشد .

لوبیا قرمز خام

پیش از مصرف لوبیا ها باید همیشه آن ها را بپزید. آن ها حاوی غلظت بالایی از لکتین ها هستند که می تواند موجب معده درد، استفراغ و اسهال گردد. تنها مصرف چهار تا پنج لوبیا قرمز خام می تواند موجب ناخوشی انسان گردد، پس مراقب مصرف این ماده غذایی به صورت خام باشید .

برگ های ریواس

زمانی که قصد استفاده از این سبزی تابستانی در پخت و پز را دارید تنها از ساقه آن بهره ببرید. برگ های ریواس حاوی اسید اگزالیک هستند که با کلسیم پیوند تشکیل می دهد، از این رو بدن شما نمی تواند به خوبی آن را جذب کند .

شاید در نگاه نخست مساله بزرگی به نظر نرسد، اما در صورت مصرف بیش از حد خطر تشکیل سنگ های کلیوی، مسائل مرتبط با لخته شدن خون، استفراغ، اسهال، ضعف استخوان ها و کما را به همراه دارد .

میوه ستاره ای

افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا حتی افرادی که کلیه های آن ها به خوبی کار نمی نماید باید از مصرف میوه ستاره ای پرهیز نمایند. تنها کلیه های سالم و قوی می توانند نوروتوکسین های موجود در این میوه را تصفیه نمایند. در غیر این صورت، این سموم در بدن انباشته شده و موجب آسیب عصبی از جمله سردرگمی روانی، تشنج، و مرگ می گردد .

قارچ ها

انواع مختلفی از قارچ ها وجود دارند. ممکن است فکر کنید که قارچ مورد علاقه خود را می شناسید، اما تنها یک اشتباه در چیدن قارچ می تواند پیامد هایی جدی به همراه داشته باشد .

از چیدن و مصرف هرگونه قارچ در طبیعت وحشی پرهیز کنید. مصرف نمونه های خطرناک می تواند به شکم درد، اسهال، استفراغ و کم آبی بدن همراه با تشنگی شدید، نارسایی کبد، کما و حتی مرگ منجر گردد .

بادام هندی خام

بادام هندی که از فروشگاه ها خریداری می کنید، مساله ساز نیستند، زیرا آن ها واقعاً خام نیستند، بلکه بخارپز شده اند تا سمومی به نام اوروشیول (Urushiol) که در پوسته بادام هندی وجود دارند، از بین برود. این همان سمی است که در گیاه پیچک سمی نیز وجود دارد .

مصرف بادام هندی واقعاً خام می تواند موجب یک واکنش آلرژیک گردد که در صورت ابتلا به آلرژی های شدید می تواند جان فرد را نیز در معرض خطر قرار دهد .

انبه

گوشت میوه انبه مشکل ساز نیست، اما پوست میوه، پوست درخت و برگ های این ماده غذایی حاوی سمومی مشابه با آن چه در پوسته بادام هندی یافت می شوند، یعنی اوروشیول هستند. پس انبه را هیچگاه پیش از پوست دریافت گاز نزنید !

منبع: عصر ایران

،

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 6 شهریور 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: 0nlysms.ir شناسه مطلب: 218

به "خوردن این مواد غذایی ممنوع!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوردن این مواد غذایی ممنوع!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید