چطور هرچیزی در منزل را ضدعفونی کنیم؟ (گوشت، سبزی و&hellip)
به گزارش تنها پیامک، در این روزهایی که فکر و ذکر همه افراد جامعه، درگیر استرس و شیوع کروناست و فوبیای کرونا در وجود همه نمایان است که مبادا اینکه دچار این ویروس شویم بهتر است به جای نگرانی، روش های درست و اصولی ضدعفونی کردن هر بخش از منزل و هر وسیله خریداری شده اعم از خوراکی و غیرخوراکی را بدانیم.
در این مطلب با توجه به توصیه های سازمان بهداشت جهانی، میخواهیم روش هایی که از وارد شدن این ویروس به حریم خانه و منازل جلوگیری می نمایند را مطرح کنیم؛ رعایت بهداشت فردی، وسایل منزل، وسایل خوراکی تا حدود زیادی احتمال حضور این ویروس در خانه را از بین می برد.
فروشگاه های زیادی می گویند که تمامی اجناس ضدعفونی میگردد، اصلا به این حرف اکتفا نکنید! انواع مواد غذایی، شوینده و سایر اقلام خریداری شده از مغازه ها و فروشگاه های زنجیره ای، کاملاً با آلودگی روبرو است. در ادامه میگوییم که هر کدام را با چه روشی ضدعفونی کنید.
1- ضدعفونی کردن خریدها (اقلامی با بسته بندی پلمپ شده)
در تمام خریدهایی که داخل بسته بندی کارخانه ای هستند، مانند بسته ماکارونی، سطل ماست، قوطی پنیر، کنسروها، قوطی رب گوجه و … فقط سطح بیرونی عامل انتقال دهنده ویروس است! کافی است دستمال تمیزی را انتخاب کنید و آن را با مواد ضد عفونی مثل الکل آغشته کنید یا به یاری پدهای الکلی، کل محتویات محصول را ضد عفونی کنید و سپس آنها را آبکشی کنید.
- مراقب گوشه، لبه و درزهای بسته بندی ظروف باشید. این ها نقاطی هستند که معمولا خوب تمیز نمیشوند؛ این قسمت ها را با دقت و حوصله بیشتری تمیز کنید.
- بعد از ضد عفونی کردن، 10 دقیقه صبر کنید؛ قبل از آبکشی محصولات حتما مدتی صبر کنید تا الکل روی محصول خشک گردد.
- بهتر است بعد از ضدعفونی و آبکشی کردن محصولات، آن ها را با آب و صابون هم بشویید و پس از آن با خیال راحت در یخچال یا کابینت قرار دهید.
- میتوانید به جای شستن محصولات با آب و صابون، بسته بندی آن ها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و همراه با آن ظرف در خانه نگهدارید.
- در صورت نبود الکل، می توانید اندازه کمی وایتکس را با آب مخلوط کنید و دستمال را به آن آغشته و روی سطح لوازم بکشید.
- اگر چنانچه میوه و سبزیجات خریداری نموده اید، بهتر است مشما یا پلاستیکی را که میوه ها در آن قرار گرفته اند را در زباله سربسته و خیلی سریع به بیرون از منزل خارج کنید.
2- میوه و سبزیجات رو چگونه ضد عفونی کنیم؟
میوه ها و سبزیجات را با مواد ضد عفونی مخصوص سبزی و میوه بشویید. در صورتی که به این ضدعفونی نماینده ها دسترسی ندارید، میتوانید از مخلوط آب و جوش شیرین یا آب و سرکه سفید بهره ببرید و بگذارید میوه و سبزی چند دقیقه در آن بمانند. سپس آبکشی کنید و بعد از خشک شدن داخل یخچال قرار دهید.
- بهتر است آن ها را درون یک پارچه تمیز بپیچید و بعد در یخچال قرار دهید.
- بعد از شستن و ضدعفونی کردن سبزیجات، حتما اجازه دهید خشک شوند و سپس در یخچال قرار دهید.
- هرگز میوه جات و سبزیجات نشسته را روی سطوح آشپزخانه قرار ندهید.
- در صورتی که از سرکه و آب استفاده میکنید، بهتر است آب ولرم باشد و مواد 30 دقیقه در محلول بمانند.
البته روش های دیگری هم برای ضدعفونی کردن میوه و سبزی به یاری آب ژاول و سایر موادی که در منزل پیدا میشوند، وجود دارد. ویدئو زیر را طبق توصیه دکتر یارقلی ببینید و با توجه به امکانات موجود در خانه یکی از این روش ها را انتخاب و اجرا کنید.
درست است که وسواس و دقت بیشتری در ضدعفونی کردن این موارد نسبت به به مواد غذایی که پخته میشوند وجود دارد، ولی با استفاده از این راه حلها میتوانید از سالم بودن میوه و سبزی اطمینان کامل داشته باشید. حذف کردن این موارد از برنامه غذایی اصلا توصیه نمیگردد. زیرا بدن برای بالا بردن سیستم دفاعی و ایمنی خود احتیاج شدیدی به ویتامین ها دارد.
3- ضدعفونی کردن گوشت و مرغ
با توجه به تحقیقات اجرا شده در دانشگاه بریتیش کلمبیا، گوشت و مرغ در صورت آلوده بودن میتوانند به سرعت ویروس را به بدن انسان منتقل نمایند. با توجه به روش هایی زیر میتوانید از صحت و سلامت گوشت و مرغ های مصرفی خود اطمینان حاصل کنید.
- بعد از خرید گوشت، حتما آن را با آب خوب بشویید و در حین این کار حتما از دستکش لاتکس یا دستکش مخصوص ظرف شستن بهره ببرید.
- استفاده بیشتر از آب و یا حتی مواد شوینده در ضدعفونی کردن مرغ و گوشت توصیه نمیگردد. برترین راه خلاص شدن از شر ویروس کرونا در گوشت و مرغ، پخت کامل آن هاست.
- در مدت زمان شیوع کرونا، از خوردن گوشت و مرغ نیم پز و کبابی پرهیز کنید.
4- ضدعفونی کردن نان
بهتر است در این مدت از نان های بسته بندی شده مانند نان تست بهره ببرید. البته درباره پاکت و بسته بندی این نوع نان ها، حتما موارد گفته شده در قسمت اول را رعایت کنید.
- در استفاده از نان های صنعتی و بسته بندی شده هم بهتر است قبل از مصرف، نان ها را در تستر، فر یا ماکروویو گرم کنید و سپس میل کنید.
اگر از نانوایی ها نان تهیه می کنید، در هنگام خرید و مصرف نان حتما نکات زیر را رعایت کنید:
- در هنگام خرید نان حتما یک پلاستیک مخصوص خرید نان یا یک ساک کاغذی همراه داشته باشید و نان ها را درون آن قرار دهید.
- نان ها را برای مرتب کردن یا برش دادن روی سکوی مخصوص نانوایی قرار ندهید.
- از قرار گرفتن در صف های شلوغ نانوایی خودداری کنید.
- پس از خرید نان، آنها را در غریزر قرار دهید و اجازه دهید چند ساعت بمانند.
- قبل از مصرف حتما با یکی از روش های گرمایشی، نان را داغ و سپس مصرف کنید.
5- ضدعفونی کردن لباس:
لباس و پارچه سطوحی هستند که ویروس کرونا مدت زمان کمی در آنها زنده میماند! با این وجود احتیاط لازم است. در صورتی که وسایل مورد احتیاج برای ضدعفونی کردن لباس و پارچه را ندارید، به روش زیر عمل کنید:
- لباس های بیرون خود را به محض ورود به خانه داخل یک کیسه زباله بیندازید و از تماس این لباس ها با لباس های خانگی و سایر سطوح جلوگیری کنید.
- بهتر است اجازه دهید لباس ها چند روز در کیسه زباله باقی بمانن و سپس آنها را بشویید.
- از بالاترین دمای ممکن برای شست و شو بهره ببرید؛ لباس های سفید 60تا 90 درجه و برای لباس های رنگی 30 تا 40 درجه.
- در روزهای آفتابی میتوانید لباس ها را در جایی که مقابل نور مستقیم خورشید باشند، پهن کنید.
- بعد از شستن، لباس ها را حتما اتو کنید یا روی آن ها سشوار بگیرید تا حرارت ناشی از این وسیله ها باعث نابودی کامل ویروس کرونا گردد.
ضدعفونی کردن لباس ها به روش شیمیایی و خانگی:
- بوراکس و آب اکسیژنه را به ترتیب به نسبت 1 به 4 مخلوط کنید. این مخلوط را در محفظه مخصوص ماشین لباس شویی بریزید آن را روشن کنید. (این محلول ممکن است در برخورد با بعضی جنس های پارچه باعث تغییر رنگ و خرابی لباس گردد.)
- میتوانید از سرکه هم برای ضدعفونی کردن لباس ها بهره ببرید؛ سرکه باعث ایجاد لک یا هرگونه مسئله ای بر لباس های شما نمیگردد.
- از سرکه سیب استفاده نکنید. سرکه سفید تقطیر شده مناسب ترین نوع سرکه برای ضدعفونی کردن لباس است. نحوه ضدعفونی کردن لباس ها با سرکه: 1- ماشین لباس شویی را در حالت آب گرم قرار داده و یک و نیم فنجان سرکه را به آن اضافه کنید.
6- ضدعفونی کردن سطوح و وسایل منزل:
در خصوص سطوح منزل بهتر است از مواد ضد عفونی نماینده دتول یا آب و وایتکس بهره ببرید.
- یک استکان وایتکس را با پنج لیوان آب مخلوط کنید و محلول بدست آمده را روی سطح اسپری یا با دستمال تمیز بکشید.
- بعد از هر بار ضدعفونی سطح، دستمال را بشویید و در هوایی آزاد خشک کنید(بهتر است مقابل آفتاب قرار بگیرد)
- سطحی را که با دستمال آغشته به مواد ضد عفونی کشیده اید، اصلا خشک نکنید و اجازه دهید در معرض هوا خشک گردد.
- محلول آب و وایتکس با آب خنک تهیه می گردد. هرگز از آب گرم استفاده نکنید.
آلوده ترین وسایل خانه کدامند؟!
- تخته گوشت
- وان شیر حمام
- یخچال
- نمکدان
- سینگ ظرفشویی
- کلید برق
- کنترل تلویزیون
- خوشخواب
- اپن آشپزخانه
- مسواک
- سطل زباله
- دستگیره در
- لوازم آرایش
- دکمه های مایکروفر
- توالت
درکنار وسایلی که در بالا ذکر شد، خانه و بخش های مختلف آن را از قلم نیاندازید.
- آشپزخانه: قلب منزل به شمار میرود. از قلم نیاندازید محل تجمع این ویروس آشپزخانه است. پس ضد عفونی این محل را از قلم نیاندازید. همه سطوح از جمله گاز خوراک پزی، ظروف خوراکی (قاشق ، بشقاب ، لیوان و ….) مهمتر از همه میز و سفره ای است که دائم استفاده می کنید. روی آن را مرتب با محلول و مواد ضد عفونی دستمال بکشید تا این ویروس نتواند در همه جا ماندگار گردد.
- سطل آشغال (زباله): را هر روز از منزل خارج کنید.
- روبالشتی ها، ملحفه و حوله ها: با همان مایع لباسشویی، پودر ماشین کفایت می نماید. (داخل ماشین لباسشویی دو قطره وایتکس برترین ضدعفونی نماینده البسه است). حوله آشپزخانه را دائم شستشو دهید؛ زیرا در صورت مرطوب بودن، محل مناسبی برای رشد میکروب ها هستند.
- سرویس بهداشتی: شستشو و ضد عفونی کردن دستشویی و توالت فرنگی، دیوار ها و سطح دستشویی بسیار مهم است، چون این قسمت در معرض تماس مستقیم و دسترس افراد خانواده هست و لازم است ضد عفونی آن فراموش نگردد. برای ضد عفونی کردن حمام و دسشویی می توانید از شوینده ها یا جرمگیرهای متفاوت بهره ببرید. تمام قسمت های استیل مانند دوش و سر دوش و شیر آلات را از قلم نیاندازید.
- صابون ها: بهتر است برای شستشو دست، از قالب صابون استفاده نکنید. زمانی که همه افراد خانواده از یک قالب صابون استفاده می نمایند انتقال این ویروس احتمال بالاتری پیدا می نماید. برای اینکه این مشکل حل گردد بهتر است از مایع دستشویی بهره ببرید.
توصیه : دستمال توالت را داخل دستشویی قرار ندهید، خیلی زود میکروب و ویروس را به خود جذب خواهد نمود و حتما از وسایل یا کیفهای زیپ دار برای قرار گرفتن دستمال داخل آن بهره ببرید.
- پنجره ها: بیشترین جایی که در معرض و کمین ویروس است، دستگیره های در، پنجره ها، کمد و کلیدهای برق و تماس دست تک تک افراد خانواده با آن است. پس دقت کنید این قسمتها بیشتر از جاهای دیگر تمیز و ضد عفونی گردد.
- تلفن و کامپیوتر و موبایل: دقت کنید زمان ضدعفونی کامپیوتر و لپ تاپتان، آن ها را خاموش کنید و از پریز برق جدا کنید. ضد عفونی کردن تلفن منزل بسیار مهم است. پنبه الکی را به تمام قسمت تلفن بکشید. بعلاوه منبع تجمع ویروس، روی سطح گوشی همراه شما هست. بهتر است گوشی را خاموش کنید و پنبه آغشته به الکل را روی سطح و پشت گوشی بکشید.
چه کنیم کرونا را به خانه نبریم؟
چند راه حل ساده برای جلوگیری از ورود کرونا به خانه:
- مهمترین توصیه برای در امان ماندن از کرونا، خانه نشینی و حذف ترددهای غیر لازم است.
- اولین کار جدی بعد از ورود به خانه شستن دست و صورت است.
- حمام و شست و شوی بدن با صابون در صورت حضور در اماکن آلوده نیز واجب است.
- سعی کنید کفش ها و جوراب ها را بیرون از خانه در بیاورید و بیرون بگذارید.
- کیسه های نایلونی خرید را قبل از ورود به خانه دور بیاندازید.
- بسته بندی اقلام خریدها داخل کیسه را تا جایی که می توانید ضد عفونی کنید.
- به طور کلی غذاهای آماده بیخطر است اما سعی کنید از فروشگاه های معتبر خرید کنید.
- بهتر است برای کاهش رفت و آمد به صورت غیر حضوری خرید کنید.
- ضد عفونی کردن کارت بانکی ، کلیدها ، سوییچ خودرو و موبایل را هم از قلم نیاندازید.
بیشتر بخوانید: 6 روش برای کاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن؛ مقابله موثر با کرونا
- میوه رو چگونه ضد عفونی کنیم؟
- میوه ها را میتوانید با ضدعفونی نماینده مخصوص میوه یا با استفاده از مواد خانگی مانند سرکه و…
- سبزیجات رو چطور باید ضدعفونی کرد؟
- برای ضدعفونی کردن سبزیجات، ابتدا آن ها را خوب بشویید و سپس آب را با مواد ضدعفونی نماینده مخصوص سبزی…
- ضدعفونی کردن گوشت چطور انجام میگردد؟
- برترین روش برای اطمینان از نبودن ویروس در گوست، پختن کامل آن با روش…